Hvorfor du ikke bør dømme

Du har sikkert hørt ofte at du ikke skal dømme.

Men du vet kanskje ikke hvorfor du ikke skal det. Hva som skjer med dine følelser når du gjør det.

Det er så lett å peke utover når noe ikke stemmer inni deg, ikke sant? Det kan være at du synes at andre gjør ting helt fullstendig feil eller veldig tungvindt for seg selv. Det kan være at du synes ting skal bli gjort på din måte fordi du vet det funker. Og det funker sikkert som fy. Men det kan være at du går langt over streken når du påstår noe, eller kommer med råd som du ikke har blitt spurt om. Egoet ditt! Egoet ditt vil gjerne at andre skal følge dine råd, dine tanker og din energi.

Når en person spør deg om råd så kan du komme med dine synspunkt eller råd. Men før det skjer så skal du ikke gå inn å mene noe eller si noe som helst.

Dette handler rett og slett om å overta andres reise, andres valg og andres følelser. Du kan påvirke dem i feil retning selv om intensjonen din er god.

Du kan være en observatør i det, len deg tilbake å se om du ønsker å bruke energien din på å mene noe eller ønsker du å la det gå forbi.

Og om du ønsker å mene noe, spør deg selv om du trenger det, spør deg selv om du kan såre noen, spør deg selv om du vil en dårlige følelse etter du har ment noe, spør deg selv om du kan si dette direkte til personen.

Om du føler for å mene noe som ikke er positivt , spørr deg selv.

Om du egentlig har noe med at personen du ønsker å mene noe om er ikke er helt lik deg i din tankegang, og at det er helt okey at det heldigvis finnes fargerike ulikheter rundt deg.

Det er veldig lett å avsløre deg når du dømmer, for personer som ser deg vil se at du ikke har det godt med deg selv.

Det er noe du skjuler av deg selv, det er noe du ikke er tilfreds med i livet ditt, kanskje det er kjærlighetsproblemer, kanskje det er jobben som sliter deg ut, kanskje du bare ikke finner en utvei på å ha det bra.

Og det er også helt okey. For når du dømmer, så dømmer du deg selv. Når det eneste du møter på er mennesker som sliter, så er det fordi det er nettopp det du som møter i deg selv. Dette endrer seg ikke om ikke du endrer deg selv.

Når du dømmer, så er det gjerne ikke så positivt som skjer med deg, heller motsatt.

Når du er irritert eller føler at du vet sannheten, så låser du deg selv i dine energier. Du låser sannheten og det kan bli veldig slitsomt og tungt for deg.

Energien vokser inni deg og til slutt så ser du kun feil hos alle andre men ingen feil hos deg selv. Og mennesker rundt deg endrer seg,.du tenker kanskje at du fikk rett. Men det er feil, de går fordi du ikke endrer deg!

Å endre gamle vaner tar tid og det skal også ta tid. Det finnes ingen Quick fix på å endre gamle mønster. Om det finnes så er det lettere å få tilbakefall , å bli den gamle versjonen av deg selv. Og det vil du ikke.

Historien du har , kan være grunnen til at du dømmer. Der ingen rundt deg har forklart deg og vist deg veien til å være god mot mennesker rundt deg. Ingen har fått deg å kjenne på kjærlighet. Og du savner å bli sett. Men du blir ikke sett om du ikke ønsker å bli sett.

Din sårbarhet må omfavnes og det kan være litt vanskelig om du skal gjøre det alene. Men det du kan gjøre er å visualisere fine opplevelser, som du selv er i. Visualiserer at du gjøre mennesker godt, og deg selv godt. Visualiser deg fri fra bedømmelsen, se for deg at bedømmelsen er en form og den forvandler seg fra mørk til lys, inni det lyset så kan alle dine gode følelser få komme til.

Dette kan du gjenta så ofte du bare ønsker. Det er viktig at du forstår din sårbarhet og trenger du hjelp til å se mer på den, så finn ett menneske du er trygg på å del gjerne den som du stoler på. Du vil merke at mennesker som ønsker deg godt, hjelper deg med å omfavne din sårbarhet. Kampen inni deg vil bli lettere og lysere.

Du vil endre sakte men sikkert din holding til deg selv og de rundt deg, mindre bedømmelse og mer kjærlige følelser. La deg selv være den beste versjonen av deg selv, du trenger deg selv. La naboen være den naboen som få lov å gjøre masse underlige ting, for naboen elsker garantert å være underlig.

La oss være underlig sammen! ❤️

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.